Chaosbridge
Slavonice

O pohár města Slavonic 2014
Bridžový turnaj družstev 1. 5. – 4. 5. 2014

Degustace vín

Účast prosím potvrďte co nejdříve, nejpozději do neděle 27. dubna 2014.
Počet míst je limitován.Email pro rezervaci: pavlina.vajdova@post.cz

Letošní degustace vína, se opět koná v hotelu U Růže, bude probíhat ve středu 30.4.2014 od 19:00 v prostorech hotelové restaurace a bude nám umožněna bezplatná prohlídka historického sklepa z 12. století.

Nabídnou nám 8 vzorků vín a drobné pohoštění chléb, sádlo se škvarky, obloženou mísu se zeleninou a sýry. Ochutnávka bude doprovázena výkladem someliera , ke každému vzorku uvede odrůdové znaky, specifika daného ročníku, chrakteristiku vzorku - barvu, buket, chuťové vlastnosti, snoubení s pokrmy, obecné informace o pěstování vína, výrobě, uchovávání a klasifikaci vína. K dispozici budete mít degustační tabulku, kde si sami zapíšete Vaše osobní hodnocení podávaných vín. Součástí příjemného večera bude i ochutnávková poznávací soutěž a sabráž sektu.

Cena za tento příjemný zážitek je 350,- Kč na osobu, prosím přihlašujte se pokud možno co nejdříve. Samozřejmostí je dokoupení u Vás úspěšných vín.

Doufám, že přijmete naše pozvání k příjemnému setkání nad sklenkou dobrého vína.

Charakteristika ochutnávaných vzorků vín z vinařské oblasti Slovácko, vinařská obec Bzenec:

Ryzlink rýnský 2011 – světle žlutá barva se zelenkavými odlesky, mladé svěží víno se zralou kyselinkou. Ve vůni lze hledat květ lípy, lehký nádech citrusových plodů a mineralogu. V chuti je víno šťavnaté, minerální, s lehkou dochutí lunetky, vyzrálého grepu a „křupavou“ kyselinkou.

Ryzlink rýnský 2008 – žlutá barva s jantarovými tóny, lahvově zralé opulentní tělnaté archivní víno se zralou kyselinkou. Ve vůni lze hledat květ lípy a citrusy. V chuti je víno plné, robustní, dlouhotrvající, minerální, s dochutí citrusových plodů a sušeného ovoce. V roce 2013 se víno umístilo na druhém místě v Galerii Rýnských ryzlinků, do které se přihlásilo více než 400 vzorků v ČR a zahraničí.

Rulandské bílé 2011 – světle žlutá barva se zelenkavými odlesky, mladé svěží harmonické víno. Vůně je květinová až neutrální s nádechem příjemné chlebovinky. Chuť je plná, dlouhotrvající a lze v ní hledat mandle, chlebovou kůrku, nádech másla s ovocnou dochutí.

Rulandské bílé 2008 – žlutá barva, lahvově zralé, vysoce extraktivní harmonické archivní víno. Vůně je květinová příjemnou chlebovinou na pozadí. Chuť je plná, dlouhotrvající a lze v ní hledat medové tóny, chlebovou kůrku s ovocnou dochutí.

Rulandské modré klaret 2011 – žlutá barva s mírným závojem cibulové slupky, vysoce extraktivní harmonické víno, které zrálo 12 měsíců v dubovém sudu z bílého Chorvatského dubu. Víno je vyrobené z modrých hroznů. Vůně je jemná ovocná, lze v ní hledat lesní plody s převahou malin, ostružin a také vanilku. Chuť je plná, jemně nasládlá, lze v ní hledat lesní ovoce, vanilkový lusk s pikantní kyselinkou v pozadí.

Posteritas - cuveé (směs vín) André, Svatovavřinecké a Frankovky z ročníku 2009. Zrálo 12 měsíců v dubovém sudu z Chorvatského bílého dubu. Vyrobena byla šarže 300 lahví exkluzivně pro hotel, v současné době již je pouze asi 70 lahví. Barva vína je vysoká, tmavě rubínová s fialovými odlesky, vůně intenzivní ovocná s převládajícími tóny vyzrálých višní, čokolády a nádechem čerstvě mleté kávy. Chuť je plná, intenzivní, ovocná s příjemnými taniny. V chuti lze hledat vyzrálé višně, hořkou čokoládu a lesní ovoce.